Новости

news

РАБОТЕН СОСТАНОК СО МИНИСТЕРОТ ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА

Денес директорката на Царинската управа г-ѓа Славица Кутиров и замeник директорот г. Муарем Асани остварија работна средба со Министерот за информатичко општество и администрација, г. Адмирим Алити.

16.05.2022 Повеќе
news

РАБОТИЛНИЦА ЗА ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКАТА И ЦАРИНСКАТА СОРАБОТКА СО РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА

Денес се одржа работилница на тема „Подобрување на економската и царинска соработка во време на криза“, во организација на Kанцеларијата за економски и трговски прашања на Амбасадата на Грција во Ско

12.05.2022 Повеќе
no photo

ПОКАНА ЗА РАБОТИЛНИЦА „ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКАТА И ЦАРИНСКАТА СОРАБОТКА ВО ВРЕМЕ НА КРИЗА“

Царинската управа на Република Северна Македонија во соработката со канцеларијата за економски и трговски прашања на Амбасадата на Грција Ве поканува на работилница Подобрување на економската и царин

10.05.2022 Повеќе
no photo

НАБАВКА И ПОСТАВУВАЊЕ НА СВЕТЛОСНА СИГНАЛИЗАЦИЈА И ДРУГА ОПРЕМА НА ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ БОГОРОДИЦА И

Царинската управа на Република Северна Македонија објавува оглас за јавна набавка „Набавка и поставување на светлосна сигнализација и друга опрема на граничните премини Богородица и Стар Дојран“ со

09.05.2022 Повеќе
no photo

Поднесување на пријави за полагање на втор дел – студија на случај(поправен испит) за лиценциран за

Почитувни кандидати, Царинската управа Ве известува дека на ден 17.05.2022 година со почеток во 10:00 часот, во просторијата број 1 на Европскиот универзитет Скопје кој се наоѓа на бул. „Св.Климент

28.04.2022 Повеќе
news

ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА НОВИ РАБОТНИ ПРОСТОРИИ НА ЦАРИНСКА ИСПОСТАВА ВЕЛЕС

Вчера во употреба беа пуштени нови работни простории на Царинската испостава Велес, кои се во склоп на царинскиот терминал Брако во Велес.

21.04.2022 Повеќе
news

ДОДЕЛЕНИ БЛАГОДАРНИЦИ НА 145 ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИЦИ

На 20 април 2022 година, во просториите на Царинската управа се доделија благодарници на царински службеници кои одбележуваат 10, 20 и 30 години од своето работење во службата.

21.04.2022 Повеќе
no photo

ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ВРШЕЊЕ НА РАБОТИ НА ЗАСТАПУВАЊЕ ВО ЦАРИНСКИТЕ ПОСТАПКИ

Поднесување и издавање на документација и во електронска форма. Измената е во насока на имплементирање на начелата за интероперабилност и усогласување со процесите на дигитализација. Концептот е – Вл

19.04.2022 Повеќе
no photo

ЈАВЕН ПОВИК БР. 2/22 ЗА ПРИБИРАЊЕ ПОНУДИ ЗА СКЛУЧУВАЊЕ НА ДОГОВОР ЗА КОРИСТЕЊЕ НА РАБОТЕН ПРОСТОР

Врз основа на член 50 став 2 од Царинскиот закон („Сл. весник на РМ“ бр. 39/05, 04/08, 48/10, 158/10, 44/11, 53/11, 11/12, 171/12, 187/13, 15/15, 129/15, 154/15, 192/15, 23/16 и 144/18), член 94 став

18.04.2022 Повеќе